luni, 17 august 2009

Cheese cake "Vis de zmeura"

Cheese cake este un desert delicios. Se poate face intr-o multime de feluri, il puteti "personaliza" cu aromele care va plac si, de aceea, are atat de mult succes. Sunt 2 variante de cheese cake:la cuptor si la rece. Intrucat pe caldurile astea nu prea cred ca va vine sa porniti cuptorul va propun aceasta reteta rapida de cheese cake. Este delicioasa si dietetica, poate inlocui cu succes inghetata.

Ingrediente:
-500 gr branza de vaci 0% grasimi (dar este foarte bine sa folositi crema Philadelphia,daca nu sunteti la dieta :)
-2 nectarine decojite
-o para decojita
-250 gr zmeura
-125 gr zahar sau indulcitor
-esenta vanilie (eu am pus si esenta de trandafiri deoarece culoarea finala va fi trandafirie)
-gelatina

Lasam gelatina sa se inmoaie in 5 linguri de apa.

Ne apucam de compozitia de branza. Mixam piersicile cu perele si zaharul.

Peste piureul obtinut adaugam branza de vaci si zmeura (eu am mai pastrat cateva fructe de zmeura sa le pun intregi la final).Punem si o lingurita din fiecare esenta.


Gustam amestecul pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugam si altceva.

Gelatina o punem la foc mic,amestecand continuu pana se topeste.Nu aduceti apa in care ati dizolvat gelatina pana la temperatura de fierbere.
O lasati apoi sa se raceasca putin si o adaugati in crema. Amestecati bine sa se omogenizeze totul.
Turnati in cupe clatite cu apa rece (pentru a putea sa rasturnati si sa obtineti forma de cupola).
Adaugati si fructele ramase (intregi sau taiate bucatele).
Lasati la frigider minim 3 ore.
Decorati, dupa ce s-a intarit cheese cake-ul, cu fructe intregi sau piure de fructe.

Pofta buna!