A venit vara si nimic nu e mai placut decat o dupa-amiaza de sambata petrecuta cu prietenii la gratar.Aceasta reteta de miel picant la gratar va fi cu siguranta vedeta petrecerii.Si intrucat cere o companie vesela (un vin rosu de calitate sau o Sangria rece,daca preferati bauturile mai dulci) atunci e bine sa-i adunati pe toti in jurul vostru sa participe la realizarea acestei delicatese.Sunt sigura ca nimeni nu va refuza si astfel veti participa si voi la distractie cat timp va ocupati de pregatire.
Deci sa aducem cotletele de miel!
Dupa ce le spalati, stergeti-le cu un servet curat,ungeti-le cu putin ulei de masline si condimentati-le cu sare, piper, boia dulce si iute, cimbru,oregano.Daca va place puteti adauga si usturoi pisat sau curry(pentru o aroma mai asiatica).Lasati-le la frigider o ora cel putin.
Aveti astfel timp pentru a pregati o salata si sa faceti jarul.
Scoateti carnea de la frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura mediului ambiant.
Cand jarul e gata (sau grilul de la aragaz incins,daca nu sunteti la gratar) asezati cotletele lasand o mica distanta intre ele pentru a le putea intoarce.
Fiti atenti ca incepe sa miroasa extraordinar de bine.Lasati un minut la foc mare si apoi reduceti putin flacara .Dupa cateva minute intoarceti pe cealalta parte si mai lasati vreo 3 minute pana se rumeneste bine.Pentru a fi siguri ca se patrunde bine puteti aseza un capac metalic peste gratar.
Cand este gata scoateti bucatile de miel si asezatile intr-un vas cu capac.Lasati-le asa vreo 5 minute ca sa-si recapete fragezimea .
Serviti cu cartofi copti cu rozmarin si sos rece tzatzichi.
Pofta buna!