Cui nu ii place inghetata? Dar daca va mai zic ca reteta este si dietetica...Aceasta reteta de inghetata o stiu de la mama, care face niste dulciuri incredibil de bune. Daca veti incerca aceasta parfumata cupa de parfeu de ciocolata, veti descoperi o combinatie fantezista si delicioasa intre gustul intens al ciocolatei, parfumul cocosului si prospetimea fructelor de padure.
Ingredientele si reteta pentru topping-ul de zmeura il gasiti la reteta "Cheese cake Vis de zmeura" (categoria :Deserturi)
Ingrediente pentru inghetata de ciocolata:
-200 ml smantana light (daca vreti merge si cu cea grasa, dar eu am vrut sa fie dietetica)
-3 oua proaspete
-200 ml lapte cocos (eu am avut cu 0% grasimi)
-stafide
-2 linguri cacao
-esenta vanilie, rom, trandafiri
- 200 gr zahar (sau indulcitor)
Mixati galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.
Adaugati smantana, laptele de cocos si continuati sa mixati.
In final puneti 2 lingurite de cacao.
Adaugati stafidele(inmuiate in esente) si cativa fulgi de cocos. Puneti intr-o tava si dati la congelator 3 ore. Dupa fiecare ora, scoateti tava si amestecati (astfel inghetata nu va avea ace de gheata).
Acum e gata, iar cupele abia asteapta sa devina vedete.
Puteti servi si simpla inghetata, fara topping sau decor, intrucat ea insasi este un deliciu.
Pofta buna!