joi, 20 august 2009

Cupa " Magie de ciocolata cu zmeura" (inghetata de ciocolata,cocos si stafide cu spuma de zmeura)


Cui nu ii place inghetata? Dar daca va mai zic ca reteta este si dietetica...Aceasta reteta de inghetata o stiu de la mama, care face niste dulciuri incredibil de bune. Daca veti incerca aceasta parfumata cupa de parfeu de ciocolata, veti descoperi o combinatie fantezista si delicioasa intre gustul intens al ciocolatei, parfumul cocosului si prospetimea fructelor de padure.

Ingredientele si reteta pentru topping-ul de zmeura il gasiti la reteta "Cheese cake Vis de zmeura" (categoria :Deserturi)

Ingrediente pentru inghetata de ciocolata:

-200 ml smantana light (daca vreti merge si cu cea grasa, dar eu am vrut sa fie dietetica)

-3 oua proaspete

-200 ml lapte cocos (eu am avut cu 0% grasimi)

-stafide

-2 linguri cacao

-esenta vanilie, rom, trandafiri

- 200 gr zahar (sau indulcitor)

Bateti bine albusurile cu 100 gr zahar.

Mixati galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.

Adaugati smantana, laptele de cocos si continuati sa mixati.
In final puneti 2 lingurite de cacao.

Adaugati stafidele(inmuiate in esente) si cativa fulgi de cocos. Puneti intr-o tava si dati la congelator 3 ore. Dupa fiecare ora, scoateti tava si amestecati (astfel inghetata nu va avea ace de gheata).

Acum e gata, iar cupele abia asteapta sa devina vedete.

Puteti servi si simpla inghetata, fara topping sau decor, intrucat ea insasi este un deliciu.

Pofta buna!