Acest antreu va prezinta o delicioasa extravaganta de gusturi. Rulourile de somon fume imbraca o compozitie onctuoasa de avocado cu straciatella de lime (lamaie verde) si somon. Icrele negre sunt dispuse strategic chiar in miezul acestei delicioase fantezii culinare, pe care va invit sa o degustam impreuna.
Desi are o prezentare sofisticata, modul de preparare este chiar simplu.
Ingrediente:
-200 gr somon fume
-un avocado bine copt
-o lamaie verde (lime)
-cateva lingurite icre negre
-un catel de usturoi
-cateva frunze de salata verde
Se spala si se taie in doua avocado. Se scoate pulpa intr-un castron.
Somonul se marineaza cu suc si felii de lime (puteti folosi si lamaia obisnuita).
Pulpa de avocado de mixeaza cu sucul de la o lamaie, putina sare, piper, usturoiul macinat. Amestecul se pune intr-un bol si se adauga miez de lime taiat cubulete si somon fume tocat.Amestecati bine toata compozitia.
Asezati pe o felie de somon urmatoarele straturi:frunza de salata, apoi crema de avocado cu straciatella de somon si, in final, miezul de icre negre. Rulati cu grija .
Decorati cu felii subtiri de lime si rosii si lasati 30 de minute la frigider.
Se serveste ca antreu, de preferat acompaniat de o sampanie rece.
Pofta buna!