luni, 10 august 2009

Frigarui de creveti picanti


Cred ca va doriti un meniu sofisticat,dar in acelasi timp usor de preparat.Ceva care sa va impresioneze si cei mai pretentiosi invitati si mai ales sa reprezinte atractia culinara a unei mese festive.Atunci atunci ati ales bine acest preparat usor de creveti picanti.


Ingrediente:
- 500 gr creveti congelati decorticati
- o lamaie
- ghimbir proaspat(cat o nuca)
-2 catei usturoi
- sare, piper, ardei iute, curry
- patrunjel tocat
- pasata di pomodoro (rosii tocate)

Lasati crevetii sa se decongeleze.

Intr-un bol amestecati crevetii spalati in apa rece si scursi bine cu sucul de lamaie,o lingura razatura coaja lamaie,ghimbirul ras fin,sarea,piperul,ardeiul iute(putin),2 linguri pasata di pomodoro,patrunjelul tocat fin(o lingura), usturoiul macinat si daca vreti un plus de aroma asiatica puneti si o lingurita rasa de curry.

Acoperiti bolul si lasati la frigider o ora.Apoi lasati crevetii sa ajunga la temperatura camerei.

Pregatiti betele pentru frigarui stergandu-le pe toata lungimea cu un servet imbibat cu ulei(pentru a usura scoaterea crevetilor fripti).

Puneti frigaruile pe gratarul uns cu putin ulei.Lasati-le doar 2 minute pe fiecare parte.

Asezati frigaruile cat mai decorativ pe un platou.

Se pot servi atat fierbinti ,cat si reci ca entreu.
Va recomand sa le acompaniati cu orez basmati aromat si diverse sosuri.