miercuri, 12 august 2009

Guacamole





Niciodata nu am crezut ca acest sos poate fi atat de bun. Citisem despre avocado ca este un fruct plin de vitamine, minerale si acizi grasi mononesaturati care protejeaza aparatul cardio-vascular si reduc colesterolul. Si pentru ca eram foarte curioasa sa vad ce a facut acest sos mexican sa devina atat de celebru m-am dus la hipermarket, am luat doua fructe de avocado bine coapte si m-am apucat de treaba.

Reteta e simpla , iar rezultatul delicios.Pregatiti-va sa-i impresionati pe toti!


Intai pregatiti 2 rosii.Le opariti si le decojiti.Apoi le taiati in doua,scoateti miezul cu samburi si taiati pulpa cubulete.
Se taie in doua fructele de avocado (spalate bineinteles inainte).Se scoate samburele si apoi miezul cu o lingurita.Se paseaza cu o furculita miezul de avocado.Si se stropeste cu suc de lamaie.



Separat se mixeaza ceapa rosie(o jumatate),2 catei usturoi,chili,patrunjelul,o lingurita chimen, 2 linguri ulei masline si 2 linguri suc lamaie.
Se adauga amestecul peste avocado.Se incorporeaza si cubuletele de rosii si se amesteca bine.
Umpleti cojile de avocado cu sos si pastrati-le la frigider o ora.
Este recomandat sa se serveasca cu tacos si tortilla,dar merge foarte bine si cu carnea la gratar.