Prepararea macroului la cuptor cu sos de rosii picant este o reteta usoara si va veti bucura de gustul macroului fara sa simtiti continutul mare de lipide al acestuia datorita modului special de pregatire.
Se spala bucatile de macrou in apa rece.
Se unge o tava cu ulei de masline. Se presara sare si piper atat in interiorul cat si in exteriorul bucatilor de peste.Se aseaza pestii in tava.Se toarna cate o lingura de otet peste fiecare peste.Se pune suc de rosii sau pasata di pomodoro(o cutie).Se adauga o jumatate de cana de apa.Se condimenteaza cu cimbru si oregano.Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa tava in frigider 2 ore.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se pune tava acoperita.Se lasa 30 minute.Apoi se scoate folia,se adauga 3 catei de usturoi feliati, cateva felii de chili sau un peperoncino uscat intreg si o frunza de dafin.Se mai lasa in cuptor aprox. 15 minute pana se rumenesc bucatile de macrou.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, atunci poate v-ar interesa si:
|