Cred ca ati auzit deja de celebrul fel de mancare indian "Chicken Tandoori". Azi am incercat aceeasi reteta, dar cu muschi de porc. Numele "tandoori" vine de la denumirea traditionalului cuptor de lut din Asia de Sud ("tandoor") in care localnicii prepara diferite feluri de carne sau coc lipia. Secretul este pudra tandoori, un amestec de condimente specifice zonei: ghimbir, coriandru, cumin, usturoi, chimen, paprika, ceapa, anason, cuisoare, dafin, nucsoara, piper negru.
Acum exista o pasta tandoori, gata preparata, care va scuteste de efortul de a cauta toate aceste condimente.
Ingrediente:
-un kg muschi porc
-condimente sau pasta tandoori
-iaurt
-lamaie
-ulei masline
Se spala carnea de porc si se taie cubulete mici. Se amesteca iaurtul cu condimentele, sucul de lamaie si o lingura de ulei.
Se amesteca sosul cu carnea si se lasa la frigider minim o ora.
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se lasa in cuptor 20 minute, apoi se pune intr-o tigaie de teflon si se lasa sa scada sosul (la foc mare,amestecand continuu). Veti simti cu siguranta o explozie de arome indiene in bucataria voastra.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez.
Pofta buna!