miercuri, 12 august 2009

Pui cu ghimbir

Aceasta reteta de pui va aduce pe masa dumneavoastra o combinatie de 10 arome asiatice.De accea se mai numeste si "Pui cu 10 arome".Daca ati crezut pana acum ca bucataria asiatica e grea,aceasta reteta va va arata cat de simplu si usor se face totul.Pregatiti betisoarele si bolurile ca incepem!


Ingrediente:

-2 bucati piept pui
-ardei gras rosu,galben,verde
-un dovlecel
-o conserva de ciuperci
-o lamaie
-ghimbir proaspat(cat o nuca)
-o ceapa rosie mica, 3 catei usturoi, patrunjel tocat fin
-amestec de condimente asiatice:fenicul,coriandru,scortisoara,anason,chimion
-sos de soia
-o cutie rosii pasate

Se taie puiul in fasii subtiri.Se pune la marinat cu o lingura ulei masline,condimentele,sosul soia si cateva felii de ghimbir proaspat.Se lasa cel putin o ora la frigider.

Intre timp pregatiti legumele.Taiati-le pe lung si cat mai drept.

Caliti puiul in 2 linguri ulei.


Cand puiul e rumenit,caliti ceapa si usturoiul feliat pana devin usor aurii. Cand sunt gata scoateti-le si adaugati pe rand celelalte legume.Mentineti flacara mare la aragaz tot timpul.


La sfarsit amestecati totul si adaugati 3 linguri de rosii pasate.Mai lasati 5 minute la foc potrivit.Daca va place foarte picant puteti adauga chili.


Reteta traditionala prevedea ingrosarea sosului cu amidon, dar mie mi-a placut mai mult asa simplu.

Se serveste cu orez basmati fiert sau prajit.
Pofta buna!