Ingrediente:
-2 bucati piept pui
-ardei gras rosu,galben,verde
-un dovlecel
-o conserva de ciuperci
-o lamaie
-ghimbir proaspat(cat o nuca)
-o ceapa rosie mica, 3 catei usturoi, patrunjel tocat fin
-amestec de condimente asiatice:fenicul,coriandru,scortisoara,anason,chimion
-sos de soia
-o cutie rosii pasate
Se taie puiul in fasii subtiri.Se pune la marinat cu o lingura ulei masline,condimentele,sosul soia si cateva felii de ghimbir proaspat.Se lasa cel putin o ora la frigider.
Intre timp pregatiti legumele.Taiati-le pe lung si cat mai drept.
Caliti puiul in 2 linguri ulei.
Cand puiul e rumenit,caliti ceapa si usturoiul feliat pana devin usor aurii. Cand sunt gata scoateti-le si adaugati pe rand celelalte legume.Mentineti flacara mare la aragaz tot timpul.
La sfarsit amestecati totul si adaugati 3 linguri de rosii pasate.Mai lasati 5 minute la foc potrivit.Daca va place foarte picant puteti adauga chili.
Reteta traditionala prevedea ingrosarea sosului cu amidon, dar mie mi-a placut mai mult asa simplu.
Se serveste cu orez basmati fiert sau prajit.
Pofta buna!