vineri, 14 august 2009

Pulpe de pui "Amour de Provence" ( Pui cu sos de vin,rozmarin si rosii cherry)

Aceasta reteta de pui va fi o placuta surpriza pentru toti cei ce o vor gusta.Puiul este fraged si intens aromat de un buchet de plante provensale, iar sosul de vin cu rosii cherry imbina placut abundenta de miresme cu gustul dulce-acrisor al tomatelor.

Ingrediente:

-4 pulpe pui;

-o cutie pasata di pomodoro si 3 linguri pasta tomate;

-250 gr rosii cherry;

-plante aromatice:oregano,rozmarin,maghiran,cimbru,foi dafin

-sare,piper

-un pahar vin alb

Se spala bine pulpele cu apa rece si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.Se condimenteaza, se adauga vinul si rosiile pasate(amestecate cu pasta de tomate) si se acopera cu o folie de aluminiu.Se lasa la frigider minim o ora.

Se incinge cuptorul la 180 grade si se introduce tava in cuptor.Se lasa 30 minute.Apoi se adauga rosiile cherry si se mai lasa 15 minute.

Garnitura se prepara dintr-un amestec de fasole verde fiarta cu o parte din rosiile cherry deja coapte.Se pune amestecul intr-un vas cu putin sos de vin de la friptura si se lasa 5 minute la cuptor(doar cat sa se intrepatrunda gusturile).

Se serveste fierbinte acompaniat de un vin alb rece.

Pofta buna!