vineri, 21 august 2009

Salata de pui cu rosii cherry si dressing de avocado

Intr-o zi fierbinte de vara, ce poate fi mai delicios decat o salata cu un dressing racoritor? Salata de pui este preferata mea si imi place sa o servesc la pranz sau chiar si seara, la cina. Gustul salatei poate fi schimbat de fiecare data prin asezonarea cu diferite sosuri. De data asta am incercat un dressing de avocado cu iaurt. Rezultatul a fost delicios.

Ingrediente:
-un piept de pui bine condimentat si fript pe gratar
-cateva frunze de salata
-10 rosii cherry
-un avocado bine copt
-un iaurt dietetic mic
-zeama de la 2 lamai
-un catel de usturoi
-150 gr ciuperci feliate (din conserva)
-sare, piper

Spalati ,cu apa rece, frunzele de salata si lasati-le sa se scurga. Spalati si rosiile cherry si taiati-le in jumatati. Gratarul de pui se taie felii subtiri (aveti grija sa nu uscati prea tare carnea cand o frigeti).

Acum ne ocupam de spectaculosul dressing de avocado.
Mai inti spalati fructul de avocado si taiati-l in doua. Scoate-ti samburele si apoi miezul.
Se pune intr-un blender pulpa de avocado taiata bucatele, iaurtul, usturoiul macinat, sare, piper, zeama de la 2 lamai si o lingura ulei de masline. Cand amestecul e gata, adaugati si o mica parte din feliile de ciuperci, tocate marunt. Restul ciupercilor le veti folosi la salata.
Pe un platou asezati frunzele de salata, puiul, rosiile cherry si ciupercile ramase. Turnati dressing-ul de avocado cu iaurt peste salata si... gata!

Pofta buna!