marți, 18 august 2009

Somon thailandez la gratar cu curry si sos de stridii

Somonul cu sos de stridii si condimente asiatice este un un preparat deosebit de savuros, care va va surprinde prin bogatia de arome. Sosul de stridii si de soia potenteaza gustul iute si intens al condimentelor.Somonul marinat se frige la gratar invelit in folie de aluminiu pentru a permite aromelor sa patrunda in toata profunzimea fileului.

Ingrediente:

-2 bucati fileu de somon

-o jumatate de lamaie

-sos soia

-sos stridii

-pasta curry(puteti sa folositi si curry simplu)

-boia dulce si ardei iute uscat(daca va place picant)

-piper,sare si putin oregano pentru decor

Amestecati 2 linguri sos de soia cu o lingura sos stridii si sucul de lamaie. Adaugati 2 lingurite pasta curry, un ardei iute, piper, boia, putina sare si o lingura ulei de masline.

Puneti fiecare fileu pe cate o folie de aluminiu si ungeti cu acest amestec. Impachetati somonul si lasati-l la frigider sa se marineze aproximativ o ora.


Incingeti gratarul la foc mare si asezati pachetelele de somon(dupa ce le-ati lasat 15 minute la temperatura camerei). Dupa un minut reduceti focul si frigeti in continuare la foc mic.
Se lasa 10 minute pe fiecare parte.

Cand veti deschide pachetul cu siguranta veti simti o explozie de arome. Somonul picant si foarte "parfumat" vi se va topi in gura.
Se serveste fierbinte, cu suc de lamaie. Ca garnitura puteti servi cartofi natur, orez sau salata.


Pofta buna!