Cand mi-e pofta de cannelloni cu spanac si ricotta si nu am la indemana pastele acelea speciale,fac o tarta de spanac peste care pun topping-uri de pizza.Este o combinatie foarte delicioasa, usoara si care va va incanta cu toate aromele specific italiene.Poate fi un fel principal mai ales la pranz vara(cand e foarte cald) sau o garnitura la o friptura.Deasemenea poate fi un entreu delicios vegetarian.
Ingrediente:
-1 kg spanac(de preferat proaspat)
-1 ceapa,3 catei usturoi
-o cutie ricotta
-2 oua
-mozarella
-2 rosii mari
-sare,piper,oregano,busuioc
Se taie ceapa solzisori.Se pune la calit in 2 linguri ulei masline.Cand ceapa are o culoare usor aurie se adauga spanacul spalat si tocat.Se caleste putin in ulei si dupa vreun minut se pune putina apa.Adaugati usturoiul macinat, sare si piper dupa gust.Acoperiti tigaia cu capac si lasati spanacul sa fiarba pana scade apa.Cand spanacul e gata,lasati-l sa se raceasca.
Bateti ouale si amestecati cu ricotta.Incorporati amestecul in spanacul racit.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei de masline .Lasati la cuptor la 180 grade pana se rumeneste usor.Opriti focul.
Scoateti tava si asezati feliile de rosii si mozarella.Presarati oregano si mai lasati 2 minute tava in cuptorul incins sa se topeasca mozarella.
Ornati cu busuioc proaspat!