Ingrediente:
-4 oua
-2 linguri de faina, o lingura cacao, o lingura migdale macinate
-4 linguri zahar (sau indulcitor)
-o lingurita praf de copt
-250 gr smantana degresata
-gelatina
-esenta rom, vanilie
-scortisoara
-200 gr zmeura proaspata
-200 gr mure proaspete
Spalati fructele cu apa rece si lasati-le sa se scurga. Intre timp va ocupati de blat si crema.
Blatul de cacao se prepara foarte usor.
Separati ouale, bateti bine albusurile cu un praf de sare si o lingurita de zahar. Mixati galbenusurile cu zaharul si esentele.
Apoi adaugati galbenusurile peste albusuri mixand mereu la viteza mare.
Amestecati faina cu cacaoa si praful de copt. Cerneti amestecul peste compozitia de oua si amestecati cu lingura de sus in jos. Adaugati si migdalele.
Incingeti cuptorul la 180 grade. Ungeti si tapetati forma de tarta.
Puneti blatul de tarta la cuptor. Lasati aprox. 20 de minute.
Cand e gata, scoate tava din cuptor si lasati blatul de cacao sa se raceasca.
Intre timp va ocupati de crema. Vom face o crema fina de smantana, cu un gust discret de rom. Bateti bine smantana cu zahar(dupa gust) pana se intareste. Adaugati esenta de rom si vanilie. Adaugati si gelatina dizolvata in 3 linguri apa (la foc mic). Introduceti la frigider.
Peste 30 de minute este deja destul de tare si o puteti intinde peste blatul deja racit.
Pudrati crema cu putina scortisoara si apoi decorati cu fructe.
Lasati tarta la frigider cateva ore inainte de servire. Va fi delicioasa si racoritoare.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si:
Cheese cake "Vis exotic cu nectarine, portocale si scortisoara" | ||