marți, 22 septembrie 2009

Iepure la cuptor cu sos de vin, masline verzi si ardei ( Iepure a la grec)

Iepurele la cuptor cu legume si sos de vin este o friptura foarte usoara si delicioasa. Continutul redus de calorii recomanda aceasta reteta tuturor celor care sunt atenti in privinta greutatii, iar gustul sau delicios va va fascina. Este o adevarata delicatesa si merita savurata cu un vin bun alb sau rose.

Ingrediente:

-un iepure taiat bucatele

-50 gr costita afumata

-200 ml vin rose

-200 gr masline verzi

-ardei gras colorat

-2-3 morcovi

-suc lamaie

-o conserva de rosii pasate

-sare, piper, cimbru, o foaie de dafin, conndimente grill

-ulei de masline

-usturoi

Spalati bucatile de iepure si puneti-le intr-un vas cu apa si 3 linguri de otet. Otetul are rolul de a fragezi carnea. Dupa 30 minute scoateti carnea si spalati-o iar.

Taiati morcovul rondele si usturoiul felii.

Puneti cateva linguri de ulei de masline intr-o tava si asezati morcovul, usturoiul si maslinele. Condimentati cu sare, piper si cimbru.

Crestati fiecare bucata de iepure si impanati-o cu costita afumata si usturoi.

Asezati bucatile de iepure peste legume, stropiti cu vin si condimentati carnea.

Lasati carnea sa stea in vin minim o ora inainte de a o coace (asta daca aveti timp). Gustul ei va fi mult mai bun. Coaceti friptura la 180 grade, tava fiind acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa 30 de minute scoateti folia.

Adaugati rosiile, sucul de lamaie si ardeiul taiat cubulete.

Lasati friptura sa se rumeneasca (circa 20 de minute) si apoi scoateti carnea pe un platou si legumele intr-un alt vas.

Transferati sosul intr-o tigaie si fierbeti-l la foc mare pana se reduce la consistenta dorita.

Cand sosul s-a ingrosat, adaugati iar legumele si mai fierbeti-le putin.

Serviti friptura pe un platou si sosul cu vin si legume separat.

Se serveste fiebinte.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si:

Iepure la cuptor cu sos de vin alb si ciuperci

Rata "Visul vanatorului"

Pastrav la cuptor cu ciuperci si masline verzi

Picture 034 Picture 282 Picture 123