Ingrediente:
-un iepure taiat bucatele
-50 gr costita afumata
-200 ml vin rose
-200 gr masline verzi
-ardei gras colorat
-2-3 morcovi
-suc lamaie
-o conserva de rosii pasate
-sare, piper, cimbru, o foaie de dafin, conndimente grill
-ulei de masline
-usturoi
Spalati bucatile de iepure si puneti-le intr-un vas cu apa si 3 linguri de otet. Otetul are rolul de a fragezi carnea. Dupa 30 minute scoateti carnea si spalati-o iar.
Taiati morcovul rondele si usturoiul felii.
Puneti cateva linguri de ulei de masline intr-o tava si asezati morcovul, usturoiul si maslinele. Condimentati cu sare, piper si cimbru.
Crestati fiecare bucata de iepure si impanati-o cu costita afumata si usturoi.
Asezati bucatile de iepure peste legume, stropiti cu vin si condimentati carnea.
Lasati carnea sa stea in vin minim o ora inainte de a o coace (asta daca aveti timp). Gustul ei va fi mult mai bun. Coaceti friptura la 180 grade, tava fiind acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa 30 de minute scoateti folia.
Adaugati rosiile, sucul de lamaie si ardeiul taiat cubulete.
Lasati friptura sa se rumeneasca (circa 20 de minute) si apoi scoateti carnea pe un platou si legumele intr-un alt vas.
Transferati sosul intr-o tigaie si fierbeti-l la foc mare pana se reduce la consistenta dorita.
Cand sosul s-a ingrosat, adaugati iar legumele si mai fierbeti-le putin.
Serviti friptura pe un platou si sosul cu vin si legume separat.
Se serveste fiebinte.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si: