Ingrediente:
-muschiulet de porc
-ciuperci
-fasole verde, morcov
-usturoi
-sare, piper boia dulce, chili
-cimbru uscat
-un pahar de vin rosu
-ulei de masline
-pasta de tomate
Se taie muschiul in 2 fasii lungi.
Se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi, cimbru.
Se adauga si jumatate de pahar vin rosu si se lasa la marinat in frigider cateva ore.
Se impletesc fasiile de carne si se prind la capete cu tepuse.
Impanati muschiuletul haiducesc cu felii de usturoi si puneti pe grill.
Intre timp faceti garnitura. Fasolea verde si morcovul se fierb la aburi intr-un steamer de bambus.
Spalati ciupercile, taiati-le felii. Puneti intr-o tigaie putin ulei de masline, adaugati feliile de ciuperci, usturoi macinat, sare, piper, boia. Cand sunt calite, puneti si morcovul si 150 ml vin rosu.Lasati sa clocoteasca si apoi reduceti focul. Adaugati pasta de tomate si lasati sa scada sosul la foc mic (pentru un gust mai bun, pastrati o bucata mica de carne marinata si fierbeti-o in sos).
Cand sosul este scazut, opriti focul si potriviti de sare.
Intre timp este gata si muschiuletul de porc haiducesc.
Asezati pe un platou fasolea verde si cateva felii de morcov. Puneti sosul de ciuperci.
Peste toate, asezati muschiul intreg. Culorile forestiere se imbina foarte frumos.
Asezati platoul pe un gratar sub o sursa de caldura (ca sa mentina totul cald) sau serviti imediat, fierbinte.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, poate v-ar interesa si: