miercuri, 23 septembrie 2009
Panna cotta in culori
Ce poate fi mai usor si mai delicios decat o panna cotta colorata? Este un desert tare simpatic, cu diferite arome. Gustul racoritor de menta se impleteste cu straciatella de ciocolata si aroma imbietoare de zmeura.
Ingrediente:
-500 gr smantana lichida
-200 ml lapte
-4 linguri zahar sau fructoza
-200 gr zmeura
-sirop de menta si zmeura (sau orice alt sirop frumos colorat)
-24 grame gelatina
-ciocolata neagra
-esenta de vanilie
Panna cotta in culori se face in etape.
Amestecati 100 ml lapte cu 2 linguri sirop de menta.
Incalziti smantana cu 2-3 linguri de fructoza.
Puneti 12 gr de gelatina la inmuiat.
Cand s-a umflat gelatina, adaugati-o in laptele caldut. Dupa ce se dizolva, turnati laptele cu gelatina peste smanatana.
Tocati ciocolata.
Turnati panna cotta in cupe si asteptati sa se raceasca. Adaugati ciocolata.
Puneti cupele la frigider.
Dupa ora sau cand s-a intarit, va apucati de a doua compozitie.
Totul e identic, doar ca folositi zmeura in loc de sirop de menta.
Puneti zmeura cu zaharul la foc si amestecati pana se face o dulceata.
Amestecati cu compozitia de smantana si lapte.
Dupa ce s-a racorit, turnati peste compozitia verde.
Dati la frigider pana se intareste totul foarte bine.
Rasturnati cupele si decorati cu sirop de menta si zmeura proaspata.
Sau decorati cupele cu dulceata de zmeura si serviti direct din ele.
Pofta buna!