sâmbătă, 26 septembrie 2009

Pui cu sos de ghimbir si portocale ( Pui picant "Campari orange")

Daca va doriti o reteta absolut delicioasa si "imbatatoare", atunci cu siguranta nu gresiti daca alegeti sa faceti pui cu sos de ghimbir si portocale. Eu am adaugat si fructe zemoase si dulci pentru a acompania acest cocktail exotic.
Evident, inspiratia acestei retete este data de celebrul "Campari orange", care poate sa preceada ,ca aperitiv, acest fel de mancare.
Ingrediente:
-piept de pui
-3 portocale
-ghimbir proaspat, cat o nuca
-Campari
-ulei de masline si o lingurita de unt
-sare, piper, boia dulce
-optional, dar recomandat, pentru ca sunt delicioase in combinatie: mango, pere si struguri albi

Bateti fileurile si condimentati-le cu sare si piper.

Separat faceti sosul de ghimbir. Razuiti ghimbirul.

Adaugati 3 linguri de Campari, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita de miere (ingredient secret), sucul de la cele portocale.

Puneti pieptul de pui in sosul de portocale cu ghimbir si lasati-l la frigider o ora.

Intre timp taiati mango in cubulete.

Incingeti o lingura de ulei si o lingurita de unt.

Prajiti puiul pana se rumeneste usor pe ambele parti.

Scoateti pieptul de pui si tineti-l la cald intr-un vas termorezistent.

In sosul de la pui adaugati restul de la marinata si fructele de mango.

Caliti cateva minute bucatelele de mango.
Intre timp, daca doriti ca puiul sa aiba o fata roz si una alba (ca in poze), incalziti in alta tigaie 2 linguri de Campari si asezati fripturile de pui. Dupa un minut scoateti carnea.

Si adaugati-o peste mango. Puneti si bucatile de pere si struguri. Completati cu putin suc de portocale sosul din cratita.
Lasati sa clocoteasca de 2 ori si opriti focul.

Asezati fileurile de pui pe un platou si decorati cat mai festiv cu felii de portocale.

Pofta buna!