Daca va doriti o reteta absolut delicioasa si "imbatatoare", atunci cu siguranta nu gresiti daca alegeti sa faceti pui cu sos de ghimbir si portocale. Eu am adaugat si fructe zemoase si dulci pentru a acompania acest cocktail exotic.
Evident, inspiratia acestei retete este data de celebrul "Campari orange", care poate sa preceada ,ca aperitiv, acest fel de mancare.
Ingrediente:
-piept de pui
-3 portocale
-ghimbir proaspat, cat o nuca
-Campari
-ulei de masline si o lingurita de unt
-sare, piper, boia dulce
-optional, dar recomandat, pentru ca sunt delicioase in combinatie: mango, pere si struguri albi
Bateti fileurile si condimentati-le cu sare si piper.
Separat faceti sosul de ghimbir. Razuiti ghimbirul.
Adaugati 3 linguri de Campari, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita de miere (ingredient secret), sucul de la cele portocale.
Puneti pieptul de pui in sosul de portocale cu ghimbir si lasati-l la frigider o ora.
Intre timp taiati mango in cubulete.
Incingeti o lingura de ulei si o lingurita de unt.
Prajiti puiul pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Scoateti pieptul de pui si tineti-l la cald intr-un vas termorezistent.
In sosul de la pui adaugati restul de la marinata si fructele de mango.
Caliti cateva minute bucatelele de mango.
Intre timp, daca doriti ca puiul sa aiba o fata roz si una alba (ca in poze), incalziti in alta tigaie 2 linguri de Campari si asezati fripturile de pui. Dupa un minut scoateti carnea.
Si adaugati-o peste mango. Puneti si bucatile de pere si struguri. Completati cu putin suc de portocale sosul din cratita.
Lasati sa clocoteasca de 2 ori si opriti focul.
Asezati fileurile de pui pe un platou si decorati cat mai festiv cu felii de portocale.
Pofta buna!