Ingrediente:
-pulpe de pui (dar se poate face cu orice carne de pui)-o cutie de ciuperci sau 400 gr ciuperci proaspete
-200 ml vin alb sec
-200 ml smantana degresata lichida
-3 catei de usturoi
-sare, piper
Puneti puiul intr-o tigaie cu putin ulei incins. Adaugati usturoiul macinat, sarea si piperul. Prajiti pana se rumeneste putin pe ambele parti.
Adaugati vinul si lasati sa fiarba 5 minute.Apoi puneti si putina apa (sa nu iasa prea mult sos).
Lasati puiul sa fiarba pana e aproape gata. Adaugati si ciupercile si mai dati cateva clocote.
In final puneti smanatana. Reduceti focul si amestecati continuu. Daca vreti ca sosul sa fie mai legat, puneti o lingurita de faina in smantana si apoi amestecati cu restul sosului.
Lasati puiul sa fiarba in sosul de smanatana, la foc mic, cateva minute pana obtineti un aspect omogen al sosului (maxim 5 minute).
Se serveste fierbinte, cu piure de catofi sau cartofi la cuptor...Si vin alb, desigur.
Pofta buna!