joi, 3 septembrie 2009

Pui Shanghai

Puiul Shanghai este una dintre cele mai simple si delicioase retete asiatice. Veti fi incantati de carnea aromata de pui, cat si de crusta crocanta de susan.

Ingrediente:

- piept de pui

- 1 ou

- 2 linguri sos de soia

- 2 linguri mustar

- 3 linguri amidon

- sare, piper, chili

- susan

- verdeata: ceapa verde tocata fin si coriandru

Spalati si taiati pieptul de pui fasii subtiri de 1 cm. Bateti oul si amestecati cu sosul de soia, mustarul, 3 linguri de amidon (sau faina de porumb), sarea, piperul (daca va place picant, puneti si chili) si verdeata.

Treceti fiecare fasie de pui prin faina de porumb, apoi prin amestecul de ou si la sfarsit prin susan.

Asa trebuie sa arate in final, inaine de prajire.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si aromatizati-l cu un catel de usturoi (pe care il lasati sa se prajeasca si apoi il scoateti).

Prajiti puiul Shanghai la foc moderat, pana se rumeneste pe fiecare parte.


Scoateti bucatile de pui si lasati-le sa se scurga pe un servetel.

Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri, orez sau salate. Eu am facut un sos de rosii proaspete cu sos de soia, chili, piper, coriandru, ceapa verde si usturoi (pe care le-am mixat intr-un blender).

Puneti salata pe un platou, stropiti cu salsa de tomate si aranjati cat mai festiv puiul Shanghai.

Serviti restul de sos in boluri alaturi de platoul principal.

Pofta buna !

Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si:

Supa chinezeasca iute-acrisoara de pui cu legume

Pui Szechuan

Orez chinezesc "Mandarin"

Picture 074 Picture 086 Picture 085