marți, 8 septembrie 2009

Spaghetti a la matriciana

Spaghetele sunt foarte usor de facut si extrem de delicioase. Reteta de "spaghetti a la matriciana" este picanta si foarte satioasa, datorita costitei afumate.

Ingrediente:
-250 gr spaghetti ( eu am folosit Barilla integrale)
-200 gr costita afumata
-o ceapa verde (eu am pus si 2 catei de usturoi, dar e optional)
-o lingura unt
-o cutie de rosii pasate
-sare,piper, ardei iute
-oregano si busuioc

Caliti ceapa si usturoiul in untul topit.

Adaugati si costita feliata.

Fierbeti pastele in multa apa cu sare si putin ulei. Scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece. Spaghetele trebuie sa fie "al dente", adica un pic tari.

Adaugati rosiile pasate si ardeiul iute tocat. Lasati sa fiarba la foc mic cateva minute.

Secretul sosului de rosii italian este ... mierea. Puneti foarte putina miere ( o lingurita rasa) in sos. Mierea neutralizeaza perfect gustul acrisor de rosii si astfel se simte perfect gustul condimentelor. Presarati putin oregano. Lasati sa fiarba totul 5 minute.

Decorati platoul cu busuioc proaspat. Presati si putin parmezan ras.
Se serveste fierbinte.


Pofta buna!