miercuri, 21 octombrie 2009

Frigarui picante de vita cu ardei

Mirosul imbietor de carne condimentata la gratar, alaturi de legumele rumenite, usor caramelizate de arsita focului, creeaza un spectacol incantator pentru toate simturile. De aceea, una dintre cele mai simple, savuroase si aspectuoase retete de friptura este reteta de frigarui. Cele de vita sunt mai pretentioase, dar si deosebit de gustoase. Carnea rumenita, bine condimentata, alaturi de legumele coapte, care imprumuta din aroma fripturii, creeaza un regal gastronomic indicat chiar si celor ce tin dieta.

Ingrediente:
-250 gr de muschi de vita
-2 ardei grasi
-2 cepe rosii
-sare, piper, boia dulce, pasta de ardei iute, curry, usturoi
-ulei de masline

Taiati carnea cubulete (dupa ce ati tinut-o in apa cu otet vreo 30 de minute si apoi ati spalat-o bine). Puneti putin ulei de masline intr-un bol, condimente, apoi adaugati cuburile de carne si peste puneti iar condimente, sare, pasta de ardei iute si usturoi. Amestecati bine.

Acoperiti cu o folie si dati la frigider sa se marineze. E suficient cateva ore, dar eu am lasat o zi (ca am amanat pentru cina urmatoare) si au iesit grozave. Deci, cu cat se marineaza mai mult, cu atat mai bine.

Pregatiti legumele si tepusele. Carnea trebuie scoasa de la frigider cu o jumatate de ora inainte sa o frigeti.

Formati frigaruile. Un mic secret: ca sa scoateti usor carnea de pe bete, ungeti betele cu ulei inainte de a infige cuburile de carne si legumele.

Incingeti grill-ul si asezati frigaruile. Lasati-le asa cateva minute (fara sa le atingeti). Apoi le intoarceti pe cealalta parte.

Le mai lasati iar 3-5 minute la foc mediu spre mare.
Decorati un platou cu salata verde si asezati frigaruile fierbinti si imbietoare.

Pofta buna!