Ingrediente:
-250 gr de muschi de vita
-2 ardei grasi
-2 cepe rosii
-sare, piper, boia dulce, pasta de ardei iute, curry, usturoi
-ulei de masline
Taiati carnea cubulete (dupa ce ati tinut-o in apa cu otet vreo 30 de minute si apoi ati spalat-o bine). Puneti putin ulei de masline intr-un bol, condimente, apoi adaugati cuburile de carne si peste puneti iar condimente, sare, pasta de ardei iute si usturoi. Amestecati bine.
Acoperiti cu o folie si dati la frigider sa se marineze. E suficient cateva ore, dar eu am lasat o zi (ca am amanat pentru cina urmatoare) si au iesit grozave. Deci, cu cat se marineaza mai mult, cu atat mai bine.
Pregatiti legumele si tepusele. Carnea trebuie scoasa de la frigider cu o jumatate de ora inainte sa o frigeti.
Formati frigaruile. Un mic secret: ca sa scoateti usor carnea de pe bete, ungeti betele cu ulei inainte de a infige cuburile de carne si legumele.
Incingeti grill-ul si asezati frigaruile. Lasati-le asa cateva minute (fara sa le atingeti). Apoi le intoarceti pe cealalta parte.
Le mai lasati iar 3-5 minute la foc mediu spre mare.
Decorati un platou cu salata verde si asezati frigaruile fierbinti si imbietoare.
Pofta buna!