Daca nu stiati, carnea de iepure are mai putine calorii decat pieptul de pui si de curcan, iar Franta este principala tara producatoare si consumatoare de iepuri (deci nu este un miracol celebra silueta frantuzeasca).
Ingrediente:
-un pachet de iepure
-o cutie de ciuperci
-2 ardei grasi colorati
-dovlecei (optional)
-cimbru, sare, piper, boia
-un pahar de vin alb (eu am folosit chardonnay)
-o cutie de rosii pasate
-zeama de lamaie
-cativa catei de usturoi
Mai intai trebuie sa va spun secretul pregatirii fripturii de iepure: carnea de iepure si orice alta carne de vanat se tine vreo 30 de minute in apa cu 3 linguri de otet. Rolul otetului este de a fragezi carnea si de a scoate sangele din ea.
Apoi se scurge si se spala bine cu apa rece. Ungeti o tava cu ulei de masline, asezati bucatile de iepure, condimentati-le cu sare, piper, boia si cimbru. Tocati fin usturoiul si adaugati-l peste friptura. Stropiti cu vin, acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti la cuptorul incins la 200 de grade.
Intre timp spalati si curatati ciupercile.
Dupa 20 de minute, scoateti folia.
Adaugati ciupercile si mai lasati inca 10 minute in cuptor, la 180 de grade.
Cand ciupercile sunt aproape coapte, adaugati ardeiul taiat cubulete si pasta de rosii.
Lasati tava in cuptor pana se rumeneste friptura de iepure.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi trasi la tigaie cu ciuperci si dovlecei.
Sosul de ciuperci se serveste intr-un bol separat.
Pofta buna!