Ingrediente:
-penne
-ciuperci proaspete
-3 felii de jambon
-10 felii mozzarella
-o cutie de rosii pasate
-smantana lichida degresata (sau orice alta smantana)
-ulei de masline
-sare, piper, usturoi, oregano
Fierbeti pennele in apa cu sare si putin ulei.
Spalati si curatati ciupercile. Taiati-le felii. Incingeti putin ulei de masline si caliti ciupercile.
Adaugati condimentele si rosiile pasate.
Scurgeti pennele si spalati-le cu apa rece. Pennele trebuie sa fie " al dente" (adica putin tari). In poza se vede ca nu sunt complet fierte. Pentru a obtine aceasta consistenta trebuie sa lasati pennele sa fiarba aprox. 8 minute (pe cutie sunt recomandate 11 minute de fierbere, dar trebuie sa fierbem mai putin pentru ca se vor mai coace si in cuptor).
Fierbeti pana scade sosul de rosii cu ciuperci. Adaugati smantana si opriti focul.Puneti pennele in vase termorezistente. Turnati peste ele sosul rose de ciuperci. Presarati fasii de jambon.
Acoperiti cu felii de mozzarella.
Coaceti la 180-200 de grade pana se topeste mozzarella si se rumeneste frumos.
Decorati cu busuioc proaspat.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si: