Toppingul este dupa gustul fiecaruia, eu aici am facut o Pizza Diavolo (cu salam picant).
Ingrediente pentru blatul de pizza:
-faina
-apa calduta sau lapte
-drojdie proaspata cat o nuca
-un praf de sare si de zahar
-1-2 linguri de ulei de masline
De ce nu am dat o cantitate de faina? Pentru ca nu conteaza, rezultatul final al aluatului trebuie sa fie ca o smantana groasa. Fiecare face cat aluat vrea, in functie de tava.
Mai intai puneti faina intr-un bol. Adaugati sarea si zaharul.
Amestecati drojdia cu o ceasca de lapte sau apa calduta si turnati-o peste faina.
Adaugati si o lingura de ulei si amestecati cu lingura. Apoi puneti apa sau lapte, putin cate putin pana ajungeti la consistenta de smantana groasa.
Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati 45 de minute coca sa creasca. Apoi o dati la frigider minim 30 de minute (eu nu o las mereu la frigider, iese si asa destul de bine). Cel mai bine este sa o lasati si in frigider pentru ca se fragezeste.
Apoi turnati aluatul in tava. Intindeti-l cu lingura. Daca vreti sa fie un aluat subtire, puneti un strat subtire de aluat (tineti cont ca mai si creste in tava), daca vreti mai pufos, puneti un strat gros. Presarati pe deasupra oregano uscat si introduceti in cuptorul incins la 180-200 de grade.
Dupa 15 minute il scoateti si ungeti cu pasta de rosii.
Apoi puneti toate celelalte ingrediente, mai putin mozzarella.
Introduceti inca 10 minute in cuptor la 180 de grade. Apoi presarati mozarella si lasati pizza doar cateva minute in cuptor pana se topeste mozzarella.
Va recomand sa o taiati dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta, poate v-ar mai interesa si: