sâmbătă, 17 octombrie 2009

Salata de ton cu maioneza si masline verzi

Una dintre cele mai populare salate de peste este cea de ton cu porumb dulce si maioneza. Evident ca o puteti face doar cu aceste trei ingrediente, dar, daca vreti ceva putin mai picant, va recomand urmatoarea combinatie.

Ingrediente:
-2 conserve de ton in suc propriu
-o conserva de porumb dulce
-un borcan mic de maioneza light (eu am folosit chiar maioneza vegetala si a iesit foarte bine)
-o lamaie
-sare, piper
-pasta de ardei iute (daca vreti foarte picant)
-masline verzi si frunze de salata
-2 fire de ceapa verde

Hai sa vedem cum facem salata. Mai intai turnati porumbul intr-o sita si il spalati cu apa rece. Apoi il lasati sa se scurga si il puneti intr-un castron. Adaugati sare si piper.

Tocati ceapa verde si o adaugati si pe ea.

Scurgeti tonul de suc si rasturnati-l peste porumb.

Amestecati bine si adaugati maioneza si suc de lamaie.

In final, adaugati pasta de ardei iute, dupa gust.

Amestecati totul si dati la frigider.
Se serveste rece, alaturi de salata verde. Decorati cu masline verzi.

Sau puteti face un platou cu salata verde tocata, masline si deasupra salata de ton.

Presarati marar tocat fin sau alta verdeata.

Pofta buna!