luni, 26 octombrie 2009

Salata italiana cu mozzarella si prosciutto

Plina de vitamine, sanatoasa, dar mai ales parfumata de imbietorul busuioc, salata italiana este un antreu recomandat pentru toata familia. Sosul italian de salata este simplu, din ingrediente proaspete si ofera un gust inconfundabil.
Vom face impreuna un adevarat dressing "a la italiano", asa ca veti putea servi familiilor voastre una dintre cele mai savuroase salate.

Ingrediente:
-salata verde
-rosii
-ardei gras
-mozzarella
-prociutto cotto sau sunca slaba
-ulei de masline
-busuioc proaspat
-sare, piper, paprika, suc de lamaie

Spalati si taiati legumele. Amestecati-le cu sare intr-un bol.

Taiati mozzarella in cuburi si sunca in felii lungi ca taiteii. Condimentati.

Acum sa facem sosul italian de salata. Intr-un bol se amesteca ulei de masline, busuioc proaspat tocat, sare, piper, condimente, suc de lamaie. Se toarna peste salata si se amesteca bine.

Amestecati bine salata.

Serviti-o imediat. E foarte racoritoare, iar busuiocul ii da un gust minunat.

Presarati deasupra salatei condimente proaspat macinate.

Pofta buna!