marți, 6 octombrie 2009

Somon la cuptor cu ciuperci si capere

Reteta de somon cu capere si ciuperci este atat de simpla, incat veti fi uimiti de rezultatul ei final ata de gustos si rafinat. Combinatia cu rosiile deshidratate si cele proaspete aduce un plus de savoare si culoare.

Ingrediente:
-somon
-ciuperci proaspete
-capere
-rosii deshidratate in ulei
-rosii "inima de porumbel" sau "cherry"
-ulei de masline, sare, piper, oregano, suc de lamaie

Ungeti tava cu ulei de masline. Asezati bucatile de somon. Stropiti-le cu suc de lamaie. Presarati sare, piper si oregano. Taiati ciupercile felii si adaugati-le peste somon. Puneti 2-3 linguri de capere si cateva rosii deshidratate. Introduceti tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incins la 200 de grade.

Dupa 20 de minute, scoateti folia si mai lasati tava putin in cuptor pana se rumeneste pestele.

Aranjati salata verde pe mijlocul unui platou. Asezati fileurile de somon, turnati sosul de ciuperci, presarati cateva capere si rosii. Decorati cu dressing francez.

Pofta buna!