sâmbătă, 3 octombrie 2009

Vinete pane

Una dintre cele mai bune retete de vinete este reteta mamei mele de vinete pane. Este usoara si deosebit de gustoasa. Merita sa o incercati.

Ingrediente:
-vinete
-2 oua
-faina
-ulei de masline
-sare


Mai intai taiati vinetele zebra si apoi rondele. Pudrati-le cu sare si lasati-le 2-3 ore intr-o sita sa se scurga. Apoi spalati-le cu apa rece.
Bateti ouale.

Dati rondelele de vinete prin faina si apoi prin ou.

Incingeti uleiul si prajiti vinetele pane.

Cand sunt rumenite pe ambele parti, scoateti-le pe un servetel, care sa absoarba tot surplusul de ulei.

Faceti o maioneza de usturoi din usturoi macinat, sare si ulei.

Serviti vinetele pane cu maioneza de usturoi si felii de rosii.

Decorati cu rosii mici portocalii.

Pofta buna!