O reteta simpla si interesanta. Carnea de curcan este foarte gustoasa si se preteaza unor combinatii deosebite. Sosul tomat picant, alaturi de rosiile cherry , aduce un plus de prospetime retetei.
Ingrediente:
-4 bucati mari de curcan
-sos tomat
-10 rosii cherry
-un pahar de vin alb sec
-2 linguri ulei de masline
-sare, piper, boia
-pasta de ardei iute
-amestec condimente grill picant:coriandru,piper,sare,susan, curcuma,paprika,seminte mac, nucsoara, patrunjel uscat, razatura de coaja de lamaie si de portocala, usturoi, boia iute, fenicul si ceapa (daca nu aveti gata facut condimentul, creeati-va propriul amestec din ingredientele de mai sus)
Spalati bucatile de curcan. Condimentati-le bine si apoi rumeniti-le in putin ulei de masline.
Dupa vreo 30 de minute, verificati daca bucatile de curcan sunt bine fierte. Adaugati o lingurita pasta de ardei iute si sosul de rosii.
Amestecati, puneti capacul si mai lasati sa fiarba 10 minute.
Daca sosul nu e suficient de legat, mai lasati sa fiarba cateva minute fara capac. La sfarsit, adaugati rosiile cherry si opriti focul.
Se serveste cu piure de cartofi sau orez fiert.
Pofta buna!