duminică, 22 noiembrie 2009

Curcan in sos picant

Curcan in sos picant

O reteta simpla si interesanta. Carnea de curcan este foarte gustoasa si se preteaza unor combinatii deosebite. Sosul tomat picant, alaturi de rosiile cherry , aduce un plus de prospetime retetei.


Ingrediente:
-4 bucati mari de curcan
-sos tomat
-10 rosii cherry
-un pahar de vin alb sec
-2 linguri ulei de masline
-sare, piper, boia
-pasta de ardei iute
-amestec condimente grill picant:coriandru,piper,sare,susan, curcuma,paprika,seminte mac, nucsoara, patrunjel uscat, razatura de coaja de lamaie si de portocala, usturoi, boia iute, fenicul si ceapa (daca nu aveti gata facut condimentul, creeati-va propriul amestec din ingredientele de mai sus)

Spalati bucatile de curcan. Condimentati-le bine si apoi rumeniti-le in putin ulei de masline.

Cand sunt bine rumenite pe ambele parti , adaugati vinul si jumatate de pahar de apa. Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.

Dupa vreo 30 de minute, verificati daca bucatile de curcan sunt bine fierte. Adaugati o lingurita pasta de ardei iute si sosul de rosii.

Amestecati, puneti capacul si mai lasati sa fiarba 10 minute.

Daca sosul nu e suficient de legat, mai lasati sa fiarba cateva minute fara capac. La sfarsit, adaugati rosiile cherry si opriti focul.

Se serveste cu piure de cartofi sau orez fiert.

Pofta buna!