Stripsurile de pui cu nuca de cocos sunt ideale pentru party sau o cina mai festiva. O reteta foarte rapida, extrem de gustoasa si versatila, fara costuri prea mari sau deranj in bucatarie, "Puiul Tropical" este exact ce va trebuie cand va grabiti si vreti ceva deosebit si foarte gustos.
Se serveste la antreu, rece, dar e foarte bun si fiebinte, alaturi de un orez exotic http://www.retetedevis.ro/2009/08/orez-exotic.html si un sos picant (Vezi reteta de sos picant de mango http://www.retetedevis.ro/2009/08/pui-vis-picant-de-mango-pui-thailandez.html), ca un fel de mancare principal.
Dupa cum v-am zis este super rapida. Spalati pieptul de pui si taiati-l in fasii subtiri de 1 cm. Daca vreti sa fie si picante, acum e momentul sa puneti tot ce va place pe pui (sugestie: folositi piper alb, pentru a pastra culoarea albicioasa finala a stripsurilor;condimentarea sa fie cat mai exotica, ca sa releve bine gustul cocosului). Truc: puiul stropit cu putin suc de lamaie va avea o aroma mult mai interesanta, asa ca stropiti-l si cu putin suc inainte de condimentare. Eu le fac de obicei picante (cu ardei iute si piper alb), dar de data asta am vrut sa se simta aroma de cocos mai tare, asa ca le-am lasat simple. Au iesit foarte bune (stiti proverbul:" Mai putin e cateodata...mai mult", asa si cu aromele, una singura, dar potrivita, e mai bine decat multe si amestecate).
Dupa cum v-am zis este super rapida. Spalati pieptul de pui si taiati-l in fasii subtiri de 1 cm. Daca vreti sa fie si picante, acum e momentul sa puneti tot ce va place pe pui (sugestie: folositi piper alb, pentru a pastra culoarea albicioasa finala a stripsurilor;condimentarea sa fie cat mai exotica, ca sa releve bine gustul cocosului). Truc: puiul stropit cu putin suc de lamaie va avea o aroma mult mai interesanta, asa ca stropiti-l si cu putin suc inainte de condimentare. Eu le fac de obicei picante (cu ardei iute si piper alb), dar de data asta am vrut sa se simta aroma de cocos mai tare, asa ca le-am lasat simple. Au iesit foarte bune (stiti proverbul:" Mai putin e cateodata...mai mult", asa si cu aromele, una singura, dar potrivita, e mai bine decat multe si amestecate).
Bateti un ou cu putina sare si treceti puiul prin ou.
Apoi treceti fiecare fasie de pui prin cocos.
Puteti sa le lasati si in frigider putin sau le puteti coace direct.
Aranjati stripsurile in tava cu spatii intre ele, sa va fie mai usor sa le intoarceti. O sa fie nevoie sa coaceti de mai multe ori pentru un party cu multe persoane (eu fac cam 3-5 tavi). Daca tava nu e anti-aderenta foarte calitativa, atunci coaceti-le pe foaie de copt sau ungeti tava cu ulei inainte de a pune puiul.
In poza eram la runda 2 de copt, dupa cum se vede. Dati tava la cuptor la 180 de grade, cam 20 de minute.
Apoi le intoarceti cu grija sa nu se strice crusta si mai lasati tava in cuptor 5 minute.
E bine sa le scoateti din tava dupa ce s-au racit putin, crusta de cocos fierbinte fiind cam fragila.
Intrucat seamana cu "puiul Shanghai"(http://www.retetedevis.ro/2009/09/pui-shanghai.html), puteti sa il serviti cu betisoare de bambus.
Se serveste cu sos de mango, felii de ananas proaspat taiate la fel ca si stripsurile, orez picant.
Cand aranjati platoul de servire pentru petrecere, folositi cojile de la ananas pentru decor. Acest platou festiv o sa atraga sigur invitatii.
Degetelele de pui se pot face si cu o zi inainte de petrecere. Se pastreaza foarte bine la frigider.
Reteta merge excelent si cu piept de curcan (de fapt, eu asa am facut-o).
Pofta buna!
Enjoy and have fun!