miercuri, 4 noiembrie 2009

Farfalle "Fantezie la Mediterana"

Farfallele sunt cele mai jucause paste, forma lor dandu-le numele de "fluturasi". In general, farfallele sunt simple, necolorate, dar cand le gasiti pe acelea cu diferite arome si culori (eu am avut farfalline rosso-nerre), va recomand sa nu le ratati.
Eu am pregatit aceasta salata de farfalle rosii-negre special pentru sotul meu, care e un fun infocat al echipei AC Milan (culorile echipei fiind chiar rosu si negru). Desi nu e mare fun salate, aceasta i-a placut in mod deosebit.

Ingrediente;
-farfalle
-salata verde
-un morcov
-rosii cherry
-o sfecla rosie mica
-un morcov
-mozzarella
-emmentaler
-o lamaie verde (daca nu aveti , merge si cea galbena)
-ulei de masline

Fierbeti "al dente" pastele in apa cu sare si putin ulei de masline. Apoi strecurati-le si spalati-le cu apa rece.

Amestecati legumele si cubuletele de branza cu farfallele racite, stropiti cu ulei de masline si suc de lime.

Serviti salata imediat dupa ce ati preparat-o.

Are un gust placut, iar prezenta faimoaselor farfalle ridica o simpla salata la un cu totul alt nivel.


Pofta buna!