luni, 2 noiembrie 2009

Fusilli "Curcubeu mediteraneean"

O forma jucausa de paste, fusilli inspira la crearea unor retete de vara, usoare, vesele, colorate. Fusilli in culori, cu diferite arome, se preteaza la un dejun lejer sau o cina "light". Sunt delicioase si le recomand pentru combinatia de arome, dar si pentru senzatia gustativa.
Un joc de culori, o combinatie de spirale care iti dezvaluie treptat un gust clasic, mediteraneean.

Ingrediente:
-fusilli(eu am avut varianta originala italiana, artizanala) cu diferite arome sau simpli
-ulei de masline
-o cutie de rosii cubulete
-o cutie de ciuperci
-rosii cherry
-ulei de masline
-oregano, busuioc

Mai intai fierbeti pastele "al dente" si clatiti-le cu apa rece.

Caliti ciupercile in putin ulei de masline, adaugati rosiile cubulete, lasati sa clocoteasca vreo 3 minute.

Adaugati fusilli si condimentati cu sare, piper si oregano.

Amestecati de cateva ori si opriti focul.

Serviti cu rosii cherry, busuioc proaspat.

Intotdeauna stropiti pastele fierbinti cu putin ulei de masline, chiar inainte de servire pentru un plus de aroma mediteraneeana.

Pofta buna!