Carnea de pui va ramane frageda si suculenta, sub o crusta crocanta de fistic. Vom condimenta carnea de pui astfel incat gustul ei sa fie foarte bine definit. Crusta de fistic va sublinia fragezimea pulpei de pui si va aduce un plus de savoare.
Este o reteta ideala pentru un meniu festiv, o cina romantica, o aniversare. Si daca tot vin sarbatorile de iarna, de ce nu si pentru Revelion?
Ingrediente:
-pulpe de pui
-ierburi aromatice:rozmarin si cimbru
-un catel de usturoi
-o lingura de mustar
-2 oua
-pesmet
-fistic macinat
Mai intai fierbeti 10 minute pulpele in apa cu sare si un catel de usturoi.
Apoi le scoateti si le pudrati cu condiment de friptura picant (cat sunt fierbinti). Asa va intra si mai bine aroma. Daca nu aveti mix pentru grill, atunci puneti sare, piper, boia si curry.
Cat timp se racesc pulpele, bateti 2 oua. Adaugati si o lingura de mustar (eu am pus mustar cu piper verde, pentru un plus de aroma).
Apoi adaugati ierburile aromatice in ou.
Pregatiti o farfurie in care sa aveti pesmet, una cu fisticul macinat si bolul de ou batut cu mirodenii ( eu am mai avut o farfurie si cu migdale, pentru ca am facut si pulpe cu migdale).
Dupa cateva incercari, va pot spune tehnica unei cruste perfecte (aceasta a iesit foarte bine): 1) treceti pulpa racita prin oul batut, 2) apoi prin pesmet, 3) iar prin ou, 4) in final prin fisticul macinat.
Fiti foarte generoase cu ingredientele, pulpa trebuie sa fie perfect acoperita la fiecare pas.
In poza eram la pasul 3), apoi am "tavalit" pulpa prin mult fistic (se va lipi astfel foarte bine).
Ungeti tava cu putin ulei sau puneti o folie de copt, ca sa nu se prinda crusta de tava.
Asa arata crusta. Pulpa este reasezata in tava, langa "prietenele" ei.
Dupa ce ati terminat toate pulpele, incalziti cuptorul la 180 de grade si apoi dati tava la cuptor, la mijlocul cuptorului (daca o puneti prea sus se arde crusta).
Peste aproximativ 30 de minute, cand crusta este rumenita (vedeti doar aurita, nu arsa), scoateti tava din cuptor. Interiorul e facut, pentru ca ati si fiert pulpele inainte.
Din 2 linguri de pesmet, 2 linguri de fistic si 2 linguri de migdale fulgi, impreuna cu 100 ml smantana, un polonic de supa de pui (apa in care au fiert) si inca o lingura de mustar, faceti un sos pe care il dati intr-un clocot amestecand mereu.
Turnati sosul peste pulpe sau serviti intr-un bol separat.
O salata de varza, cu lamaie si cu rosii cherry acompaniaza "jucaus" pulpa in crusta de fistic.
Pofta buna!