vineri, 6 noiembrie 2009

Pui cu fulgi de migdale "Ninsoare de migdale"

O reteta cu "ninsoare" magica de fulgi de migdale... Intrucat se apropie perioada zapezii, v-am pregatit o reteta de sezon. Puiul cu migdale poate fi o alegere pentru masa de sarbatori sau pentru o cina mai deosebita.
Crusta de migdale aduce un plus de seductie acestei retete festive. Este o reteta rapida, cu minim de efort de preparare, dar care are un gust intr-adevar deosebit. Sosul alb de migdale si fistic desavarseste "tabloul de iarna".

Ingrediente:
-4 pulpe de pui
-2 oua
-fulgi de migdale
-rozmarin si cimbru
-sare, piper, boia, curry
-o lingura mustar

Mai intai fierbeti pulpele vreo 10 minute in apa cu sare si 1-2 catei de usturoi intregi.

Apoi scoateti pulpele si condimentati-le cat sunt inca fierbinti.

Ungeti tava cu ulei.
Bateti ouale cu sare, adaugati mustarul si ierburile aromatice si amestecati bine.

Dupa ce s-au racit pulpele, realizam crusta. Pasii urmatori sunt foarte importanti, daca vreti sa va iasa o crusta foarte bine evidentiata:
-1. dati pulpa prin ou
-2. apoi prin pesmet (trebuie sa fie complet acoperita)
-3. iar prin ou pe toate partile

-4. in final, prin fulgi de migdale sau migdale macinate ( Rezultatul final este ca stratul de migdale este foarte gros)

Apoi asezati pulpele in tava unsa cu putin ulei.

Incingeti cuptorul la 180 de grade si coaceti pe nivelul 3, cam 30 de minute, pana sunt rumenite.

Sosul se face din migdale , fistic, pesmet (cate 2 linguri din fiecare), 100 ml smantana, un polonic din zeama de carne, o lingura de mustar. Se amesteca bine si se pune pe foc. Se lasa doar pana aproape da in clocot, amestecand mereu.

Se serveste cu salata.

Pofta buna!