luni, 30 noiembrie 2009

Pui cu mozzarella si sos de ciuperci

Una dintre cele mai delicioase si rapide retete de piept de pui, este cea de pui cu mozzarella. Combinatia de friptura de pui gratinata cu sos de ciuperci proaspete este foarte gustoasa si aduce o nota de eleganta unui simplu gratar de pui. Merita incercata, mai ales pentru o cina aniversara, cand vreti ca totul sa fie perfect!

Ingrediente:
-4 fileuri de piept de pui
-700 gr de ciuperci
-100 ml smantana lichida
-100 ml vin
-400 gr mozzarella
-sare, piper, boia, oregano,2 catei de usturoi

Bateti fileurile de pui, condimentati-le si lasati-le 20 de minute la rece inainte de a le frige.
Intre timp, spalati si curatati ciupercile, taiati-le felii. Caliti ciupercile intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu un catel de usturoi macinat. Adaugati sare si piper dupa gust.

Adaugati vinul. Lasati ciupercile sa fiarba in propriul sos pana cand scade bine de tot.

Adaugati smantana, amestecati bine si lasati sa mai clocoteasca de cateva ori, apoi opriti focul.

Daca vi se pare prea subtire sosul, atunci mai lasati putin sa fiarba la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita sau ingrosati sosul cu o lingurita de faina dizolvata in smantana.

Frigeti carnea de pui cate 3 minute pe fiecare parte la foc mare.

Puneti fripturile de pui intr-o tava, acoperiti-le cu felii subtiri de mozzarella.

Introduceti tava la cuptorul incins la 180 de grade pana se topeste mozzarella.

Se serveste fierbinte, cu sos de ciuperci si garnitura de cartofi copti picanti.

Simplu, delicios... rapid! O reteta usoara si gustoasa- succes garantat!
Pofta buna!