Salata de pui este o alegere excelenta pentru cina. In seara asta, am decis sa fac o "altfel de salata". Puiul a fost bine rumenit inainte si aromatizat din belsug cu cimbru si, fiind asa de "elegant si parfumat", ii trebuia o companie mai selecta. Asa ca m-am decis la o "escorta" de rosii cherry, proaspete si bine coapte, care aduc un plus de festivitate imaginii.
Am vrut ceva care sa aiba un gust dulce-acrisor si am decis ca "prima donna" va fii , totusi, sfecla rosie coapta. Toata combinatia a avut o baza de varza alba, care "s-a imprietenit" rapid cu sfecla si a imprumutat o delicioasa nuanta visinie.
Mai intai ne ocupam de pui. Am rumenit 2 pulpe de pui in putin ulei de masline, apoi am adaugat o cana de apa, felii de usturoi si crengute de cimbru. Am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba cu capac.
Intre timp tocam varza, sfecla si taiem rosiile cherry in jumatati. Amestecam, condimentam cu sare. Facem un dressing foarte interesant: o lingura ulei de masline, o lingura otet de vin rosu, sare, sucul de o lamaie verde. Amestecam si turnam peste salata. Cat timp se va face puiul, salata se va definitiva ca gust. Sucul de lime va aduce o cu totul alta aroma salatei de varza cu sfecla si cherry, iar puiul va completa "la fix" aromele.
Cand puiul s-a patruns bine si e rumenit, scoateti-l pe o farfurie, impreuna cu crengutele de cimbru. Miroase imbietor si va aduce toata aceasta aroma in salata.
Taiati carnea bucatele, eliminand oasele si adaugati-o in salata. Amestecati si mai stropiti o data cu suc de lime, pentru a intensifica aceasta aroma. Imediat puiul va elibera toate miresmele sale si va imprumuta o nuanta visinie tare simpatica. Sfecla va domina astfel intreaga imagistica.
Serviti in boluri, presarati frunzele de cimbru(cele care au fost in sos) pe deasupra ei. Este foarte delicioasa! Cat despre aromele pe care le degaja...trebuie sa o testati ca sa intelegeti.
Pofta buna!