Ficateii de pui sunt foarte deliciosi alaturi de un sos tomat picant. Este o reteta usoara, iar rezultatul este foarte gustos.
Ficateii cu sos picant se servesc de obicei cu garnitura de cartofi, trasi la tigaie sau piure, dar merg si cu legume fierte la aburi, ca de exemplu broccoli.
-500 gr ficatei de pui
-o cutie de rosii pasate
-o lingurita pasta de ardei iute
-sare, piper, boia dulce
-ulei de masline
-1 catel de usturoi
-o frunza de dafin si 1-2 crengute de cimbru
Macinati usturoiul si caliti-l in 2 linguri de ulei de masline impreuna cu pasta de paprika.
Amestecati usturoiul cu paprika la foc iute aproximativ un minut.
Adaugati ficateii de pui, dupa ce i-ati spalat bine.
Condimentati cu sare, piper, boia dulce si lasati-i sa se caleasca in uleiul din tigaie si propriul suc.
Intoarceti-i pe toate partile, sa fie bine facuti. Sunt gata cand au un aspect general usor rumenit.
Adaugati rosiile pasate, frunza de dafin si cimbrul. Lasati sa clocoteasca inca 2-3 minute.
Cand sunt gata, serviti-i fierbinti, alaturi de salata si garnitura aleasa.
Sunt excelenti pentru o cina usoara si rapida.
Pofta buna!