Un deliciu extravagant, iepurele la gratar in stil caraibian aduce un plus de eleganta oricarei mese festive. Carnea de iepure este foarte dietetica, asa ca nu trebuie sa va faceti griji pentru silueta daca veti gusta aceasta reteta.
Daca doriti sa traiti un moment exotic, alegeti aceasta reteta de iepure in stil caraibian.
Insulele din Marea Caraibelor atrag indragostitii din toata lumea, cele mai renumite destinatii romantice fiind: Aruba, Bahamas, Barbados, Insulele Cayman, Santa Lucia, Jamaica, Puerto Rico. Natura luxurianta, armonia si exotismul definesc un sejur in Caraibe. Meniurile caraibiene sunt delicioase, lejere, unele chiar... afrodisiace.
Un meniu exotic, din aceste insule caraibiene, este, fara indoiala, aromat, picant, senzual,...de vis.
Este ideal pentru o cina romantica sau un meniu festiv.
Regalati-va simturile cu aceasta friptura suculenta si intrigant aromata! Este speciala, cu siguranta va face senzatie la cina!
Ingrediente:
-un iepure taiat bucatele
-condimente caraibiene
-o lamaie verde si una galbena
-ulei de masline
-sare
-ciuperci proaspete sau din conserva
-2-3 catei de usturoi
Faceti marinata pentru iepure: amestecati 2 linguri ulei de masline cu sucul de lime si lamaie, sare, usturoiul macinat si condimentele caraibiene(amestec de: piper negru, piper de Cayenne, piper verde, chili, paprika, coriandru, curcuma, cimbru, frunze de dafin macinate, chimen, coaja razuita de lamaie).
Spalati bucatile de iepure si adaugati-le in marinata. Lasati carnea la frigider cateva ore, amestecand din cand in cand.
Incingeti gratarul si puneti bucatile de iepure la fript. Frigeti la foc mediu, sa se patrunda bine.Dupa 5 minute, intoarceti pe cealalta parte.
Lasati 5 minute si intoarceti iar pe prima parte inca 3 minute sau pana cand friptura pana e bine rumenita pe ambele parti.
Caliti ciupercile in marinata ramasa de la carne, pana scade complet sosul.
Serviti gratarul de iepure caraibian pe pat de ciuperci.
Delicios!
Pofta buna!