miercuri, 20 ianuarie 2010

Cotlete de porc cu cimbru si sos de vin

Cotletele de porc aromate cu cimbru si usturoi, in sos de vin, sunt cu adevarat delicioase. Reteta este foarte usoara si rapida, iar rezultatul va fi maxim.

Ingrediente:
-4 cotlete de porc
-cimbru proaspat sau uscat
-sare, piper
-condimente grill picant (optional)
-ardei iute uscat
-usturoi proaspat sau deshidratat
-un pahar mic de vin rose sau alb
-putin kaiser afumat (optional)

Spalati carnea. Marinati cotletele de porc cu vin, sare, piper, cimbru si restul condimentelor, timp de vreo ora.
Incingeti putin ulei de masline si caliti bucatelele de kaiser afumat (vor da un gust foarte bun sosului).

Cand s-au rumenit bine, scoateti feliile de kaiser pe o farfurie si adaugati cotletele.

Puneti capacul si rumeniti-le la foc mare, pe fiecare parte, cate un minut.

Adaugati marinata, kaiserul, acoperiti partial cu capac, si lasati sa fiarba cateva minute , la foc mare, pana scade sosul.

Serviti fierbinte. Turnati sosul de vin peste cotletele de porc.

Garnitura ideala ar fi un piure de cartofi (dar combinatia nu e dietetica),.

Salata de varza murata cu ulei si paprika este foarte potrivita pentru acest fel de mancare.

Pofta buna!