Una dintre cele mai renumite retete mexicane este "fajitas". Merita sa faceti "fajitas" la voi acasa pentru ca e o reteta foarte gustoasa si incredibil de usoara.
Fajitas e numele unor rulouri de tortilla, umplute cu fasii de carne, ceapa calita si ardei grasi trasi la tigaie. Se poate adauga salata verde, sos guacamole si salsa (sos picant, in caz ca vreti ceva "hot").
Bucataria mexicana e o adevarata "fiesta"de culori, arome si texturi. Descoperiti-o si veti fi incantati de combinatiile uluitoare si incendiare mexicane!
Ingrediente:
-un piept de pui
-o ceapa rosie (merge si alba)
-ardei grasi colorati
-o lamaie verde
-o rosie mica (optional)
-un avocado
-salata verde(optional)
-sare
-piper negru
-boia
-amestec "'all spice":scortisoara, cumin, coriandru, nucsoara, cuisoare, anason(optional)
-ardei iute uscat
-tortilla
-cimbru (optional)
Spalati si taiati pieptul de pui in fasii subtiri. Puneti carnea intr-un bol, stoarceti peste ea sucul de la o jumatate de lime. Presarati sare si celelalte condimente. (Puneti sa nu marinati carnea , dar atunci combinatia nu va mai fi asa de aromata)
Amestecati bine si dati bolul la frigider o ora. Carnea va capata un parfum deosebit.
Intre timp, tocati legumele in fasii.
Preparati si un guacamole proaspat. Evident ca il puteti si cumpara, dar nici un guacamole din comert nu se compara cu cel facut in casa.
O sa facem acum un guacamole rustic, simplu si cu adevarat mexican.
Spalati avocado, taiati-l in 2 pe lung.
Scoateti miezul cu cutitul. Loviti miezul si apoi rotiti cutitul infipt in miez, apoi scoateti cutitul cu tot cu sambure.
Scoateti miezul cu o lingura din fiecare jumatate.
Taiati miezul in cubulete si puneti-l intr-un castron. Imediat stropiti-l cu sucul de la cealalata jumatate de lime. Adaugati sare proaspat rasnita (de preferat).
Incepeti sa striviti miezul cu o furculita(sau pututeti sa folositi un mojar cu pistil-de fapt asa faceau vechii azteci). Miezul se va transforma intr-un piure rustic (daca vreti o crema fina, folositi robotul).
Tocati fin putina ceapa (cam un sfert pentru un fruct de avocado). Adaugati ceapa tocata si putina pulpa de rosii tocata fin. Amestecati cu putin ulei de masline. Gustati si potriviti de sare si lamaie.
Lasati guacamole la frigider pana cand il serviti.
Intre timp s-a marinat carnea, asa ca incepem sa preparam fajitas.
Scoateti carnea din frigider si incingeti 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati carnea cu tot cu marinata in tigaie si caliti-o pana cand scade sosul si devine usor rumena.
Amestecati mereu, ca sa nu se arda.
Scoateti carnea intr-un bol si acoperiti-l cu un capac (sa mentina puiul fraged).
Caliti ceapa.
Scoati ceapa din tigaie cand e usor sticloasa, dar inca ferma.
Adaugati ardeii si caliti-i si pe ei.
Acum aveti toate ingredientele. Asezati o tortilla pe farfurie, ungeti-o cu guacamole.
Puneti cateva fasii de pui, cateva fasii de ardei, ceapa, salata verde.
Rulati, infasurati capatul strans cu o folie de aluminiu (ofera mai multa siguranta in timpul servirii).
Si savurati!
Si ca sa vedeti mai de-aproape ce bogatie de culori si gusturi avem:
Pofta buna!