Frigarui de legume- o explozie de vitamine, arome si culoare! Toata magia verii se dezvaluie pe betisoarele de bambus! Dovlecei, ardei, ciuperci, fripte pe gratar, alcatuiesc un meniu vegetarian elegant, inspirat de sezonul estival. Si pentru un pic de rafinament si personalitate, adaugati si un sos mediteraneean "al fresco": suc de lamaie cu ulei de masline, sare, piper, ardei iute rosii, usturoi macinat, putina ceapa verde si patrunjel proaspat tocat (daca aveti si alte ierburi aromatice, nu ezitati sa le folositi). Menta, busuiocul si oregano proaspat ar putea completa cu succes aceasta invitatie in gastronomia mediteraneeana.
Ingrediente:
-un dovlecel
-ardei gras
-ciuperci
-pt. sos:ulei de masline, sucul de la o lamaie mare, ardei iute rosu, 1 catel de usturoi, putina ceapa verde tocata, patrunjel verde
-sare, piper, cimbru si oregano uscat
Taiati legumele in bucati potrivite.
Ungeti tepusele de bambus cu ulei. Formati frigaruile.
Incingeti gratarul si asezati frigaruile de legume.
Frigeti-le cate un minut pe fiecare parte la foc mare, apoi reduceti focul la mediu.
Stropiti frigaruile cu putin ulei de masline si presarati cimbru si oregano uscat peste legume. Vor capata o deosebita aroma mediteraneeana!
Frigeti-le pana cand legumele sunt bine facute, dar ferme. Nu trebuie sa exagerati timpul de coacere. Legumele in final trebuie sa nu devina moi. Timpul aproximativ este de 3-5 minute pe fiecare parte.
Intre timp faceti sosul picant. Amestecati sucul de lamaie cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, ardei iute, verdeata tocata, usturoiul macinat si ceapa verde tocata fin.
Amestecati bine acest sos cu care veti stropi in final frigaruile.
Asezati frunze de salata verde pe platoul de servire, stropiti salata cu o parte din sos. Puneti frigaruile de legume calde peste salata, presarati-le cu sare si turnati restul de sos peste ele.
Miros extraordinar, iar uleiul de masline adaugat a pus si mai bine in evidenta spectacolul de arome.
Poate fi o garnitura eleganta langa orice friptura.
Pofta buna!