vineri, 29 ianuarie 2010

Fritatta

Fritatta este o omleta italiana foarte delicioasa, care se poate face cu orice, fiecare putand sa-si creeze propria fritatta.
Italienii gatesc din pasiune si isi folosesc foarte mult imaginatia. De aceea, mancarea italiana e mereu surprinzatoare.
Fritatta se poate face ca o pizza (si exact in maniera aceasta o sa o facem azi), evident ca fara blat.
Fritatta se poate servi la orice masa: fie ca e un mic dejun boem (aproape de ora pranzului, intr-o zi de sambata), la pranz sau la cina alaturi de o salata (o varianta sanatoasa de a tine dieta).

Ingrediente:
-oua (eu am folosit 3 pentru 2 persoane)
-cateva masline verzi umplute cu gogosar
-3-4 felii subtiri de mozzarella
-oregano uscat
-piper, putina sare
-salata verde si 2 rosii(optional, ca garnitura si decor)

Bateti ouale cu oregano, piper si foarte putina sare (maslinele sunt deja sarate asa ca aveti grija).

Tocati maslinele si adaugati-le si pe ele.

Lasati cateva minute amestecul inainte de a incinge uleiul. Aromele de oregano si masline se vor contopi perfect in toata compozitia.

Incingeti foarte putin ulei de masline (atat cat sa ungeti tigaia).
Adaugati compozitia de fritatta.
Reduceti focul la mediu si lasati fritatta se se prajeasca acoperita cu capac.
Verificati-o dupa 2-3 minute. Cand e deja "crescuta" si a prins o crusta, adaugati mozzarella.

Acoperiti iar cu capacul si mai lasati un minut pana se topeste mozzarella.

Taiati rosiile felii, amestecati-le cu putin ulei de masline si oregano (pentru un gust mediteraneean).

Scoateti fritatta dupa ce s-a mai racit putin (ca sa nu se rupa).
Serviti-o peste frunzele de salata iceberg, decorata cu felii de rosii.

Se taie felii la fel ca pizza si se serveste.

Si, acum demonstratia ca se poate servi in loc de pizza (daca sunteti la regim):

Pofta buna!