joi, 14 ianuarie 2010
Pastrav prajit cu sos de smantana, patrunjel si usturoi
Pastravul este un peste foarte sanatos, bogat in acizi omega 3, care se prepara foarte usor.
Pastravul prajit in putin ulei de masline, cu sos de smantana, patrunjel si usturoi este un mod delicios de a-l savura.
Ingrediente:
-2 pastravi
-sare, piper, ardei iute
-3 catei de usturoi
-100 ml smantana
-o legatura de patrunjel proaspat
-o lamaie
-ulei de masline
Spalati pestii foarte bine, atat pe interior, cat si pe exterior.
Sarati-i si presarati-i cu piper.
Incingeti putin ulei de masline(cam 2 linguri) si puneti pastravii la prajit.
Intre timp faceti sosul din smantana, patrunjel tocat, usturoi macinat, sare , piper si putin suc de lamaie.
Pastravii se prajesc la foc mediu, cate 5 minute pe fiecare parte. Adaugati si ardeiul iute in ulei in timp ce se prajesc.
Se servesc fierbinti, acoperiti cu sosul de smantana si patrunjel si cu jumatati de lamaie. Inainte de servire este bine sa stoarceti lamaia peste pastrav.
Pofta buna!