joi, 28 ianuarie 2010

Pui cu mozzarella si rosii cherry in sos de lime

Reteta de pui cu mozzarella si rosii cherry in sos de lime este o reteta cu specific italian veritabil: gust intens si proaspat, combinatie seducator de aromata, caldura mediteraneeana si, nu in ultimul rand,... are culorile Italiei.

Daca va doriti un pic de seductie culinara, apelati la o reteta italiana. Cu siguranta nu veti gresi! Dominata de caldura Soarelui, mangaiata de racoarea marii, gastronomia italiana are succes prin armonizarea contrastelor (mozzarella fierbinte, topita, asociata cu aroma proaspata a rosiilor, lamaii verzi si a ierburilor aromatice creeaza acel gust inconfundabil italian).
Sofisticata, dar rapida, "la cucina italiana" este un elogiu adus sanatatii, frumusetii vietii si, mai presus de toate, este simbolul pasiunii. Descoperiti-o si viata voastra se va schimba!

Ingrediente:
-piept de pui
-mozzarella
-cateva rosii cherry
-putin ulei de masline
-o ramurica de cimbru proaspat
-busuioc proaspat
-oregano uscat
-foarte putina sare
-piper
-ardei iute uscat si usturoi deshidratat (optional)

Spalati si bateti carnea de pui. Condimentati-o dupa preferita.

Incingeti putin ulei de masline si aromatizati-l ( e optional , dar va da o nota mai autentica mancarii). Deci adaugati in ulei putin ardei iute si usturoi, avand grija sa nu le ardeti. Cand uleiul pare incins, adaugati fripturile de pui.

Adaugati cimbrul proaspat (de preferinta) si rosiile cherry (o parte taiate in 2, altele intregi). Vreti ca o parte din sucul lor sa intre in sos, dar in acelasi timp o sa aveti si cateva "exemplare" intregi, care va vor dezvalui gustul dulce-racoritor abia in final. Aceasta reteta e extrem de simpla, dar detaliile o fac seducatoare. Jucati-va!

Presarati oregano peste rosii in timp ce se calesc, amestecati-le si intoarceti carnea. Carnea nu trebuie sa ajunga sa fie rumena, e suficienta sa fie calita.

Stropiti carnea cu suc de lime (merge si de lamaie) in timp ce se prajeste. Aceasta procedura ajuta la rehidratarea ei si, in acelasi timp, puiul ia toata aroma lamaii. Sucul de la o jumatate de lime e suficient.

Intoarceti apoi carnea si feliati mozzarella.

Feliile de mozzarella nu trebuie sa fie nici subtiri , nici prea groase.

Le veti pune peste carne, apoi acoperiti cu un capac un minut, pana se topeste frumos.

Si gata! Opriti focul, asezati fileurile pe o farfurie intinsa, decorati farfuria cu rosiile cherry coapte si sosul de ulei de masline, lime, rosii si condimente.

Fiti gata sa descoperiti simplitatea bunului gust!

In maxim 10 minute puteti beneficia de acest preparat foarte sanatos si gustos. Puteti sa uitati de fast-food!
Invatati sa "gustati" viata!

Pofta buna!