duminică, 3 ianuarie 2010

Pui intreg la cuptor cu piper multicolor, fructe si flori "Gradina Paradisului"

O reteta deosebita, cu parfum de fructe si flori, un gust paradisiac!
Cand va doriti o reteta speciala, o friptura de pui frageda cu un gust rafinat, divin, descoperiti magia din Gradina Edenului!
Piperul multicolor, prospetimea citricelor si aroma dulce-ispititoare a merelor, atinse de o ploaie de petale de trandafiri, flori de galbenele, lavanda si albastrele creeaza o combinatie picanta, fructata si floral-aromata, care va invita la o experienta culinara paradisiaca...
O placere divina, la limita dintre placerea pacatului si revelatia Paradisului , care (nu) poate sa va aduca prejudicii siluetei.
Daca marul Edenului i-a impins in pacat pe Adam si Eva, izgonindu-i din Gradina Paradisului, singura metoda de a evita acest pericol este sa-l folositi in combinatie cu toate celelalte minuni ale gradinii divine si sa degustati moderat :)

Ingrediente:
-un pui intreg proaspat
-2 mere ionatane
-o lamaie
-3 catei de usturoi
-o lingura de piper boabe multicolor
-piper cu petale de flori
-sare, boia iute, coriandru macinat
-ulei de masline extravirgin

Spalati foarte bine puiul, atat pe interior, cat si pe exterior. Lasati-l sa se scurga, apoi frecati-l cu o jumatate de lamaie.

Asezati puiul in tava si umpleti-l cu un mar taiat in jumatati, cateii de usturoi zdrobiti cu latul cutitului (pentru a elibera mai bine aroma), piperul boabe si sucul de lamaie.

Adaugati si 2 frunze de dafin si o ramura de cimbrisor pentru a completa acest mix magic de arome. Inchideti cavitatea puiul cu scobitori.
Ungeti puiul cu ulei de masline.
Presarati din belsug pe toate partile puiului: sare, piper proaspat macinat cu petale de trandafir, galbenele, lavanda si albastrele(flori de afin), coriandru macinat, boia de ardei iute.

Taiati al doilea mar in cruce si coaceti-l si pe el langa pui. Se va desface ca o floare in timpul coacerii, eliberand un parfum ispititor.

Coacerea este bine sa fie lenta, la 180 de grade, pentru ca puiul sa se patrunda foarte bine cu toate aromele din interiorul si exteriorul lui.
Stropiti-l din cand in cand cu sosul pe care il va lasa in tava.
Este gata cand e bine rumenit.

Se serveste cu felii de mar copt si orez salbatic cu legume (ardei si ciuperci) " a la jardiniere".

Miroase atat de imbietor, ca o gradina de vis si are un gust fraged-parfumat, irezistibil!

Pofta buna!