Gustul dulce-acrisor al portocalelor face un mariaj reusit cu maslinele negre sarate. Salata are un dressing lejer (cativa stropi de ulei de masline) si este "perlata" cu cateva condimente fine, bine alese(piper negru aromatizat cu portocala, anason, rozmarin).
Salatele cu portocale sunt caracteristice Greciei, Ciprului, Italiei (tarilor mediteraneene).
Am adaugat anasonul pentru ca da o alta clasa acestei salate si se potriveste foarte bine cu gustul ei usor dulce. Anasonul este un condiment stravechi , folosit inca de pe vremea egiptenilor. Se considera a fi un condiment valoros, aroma sa puternica creeaza "magie" in orice utilizare.
Daca va doriti ceva exotic si misterios, atunci incercati aceste felii de portocale cu "stracciatella" de masline negre, anason si piper. S-ar putea sa mai vreti :)!
Ingrediente:
-o portocala zemoasa si dulce
-7-8 masline negre
-ulei de masline
-sare proaspat rasnita
-piper aromatizat cu portocala
-anason
-oregano uscat
Striviti maslinele cu latul cutitului. scoateti samburele si apoi tocati-le marunt.
Incercati!