Caviarul este ca si opera: fie nu il suporti, fie te indragostesti de el din prima!
Gusturile, cu cat sunt mai rafinate, cu atat par mai excentrice(pana la urma totul se reduce la a savura ouale crude de peste, in stare proaspata, complet neprelucrate).
Totusi, pentru cunoscatori, gustul marin, sarat, cu miros de peste, indica valoarea unui produs veritabil, fiind pe deplin apreciate.
Caviarul negru este produs de sturioni, iar cel rosu reprezinta icrele de somon.
Cel mai vestit caviar rosu este cel din Rusia, iar aceasta reteta exact acest sortiment foloseste(spre incantarea celor care au degustat-o).
Caviarul se consuma in cantitati mici, pe felii de paine prajita. In Rusia, in schimb, se serveste pe clatite, evident acompaniat de vodca (promit sa fac o alta postare cu modul original de servire chiar din mama Rusie). Fiind fragil si perisabil, se serveste rece, de la frigider, iar in alte preparate (salate, antreuri) este ultimul care se adauga, exact inainte de servire...
Si cred ca nimeni nu poate refuza un pahar de sampanie rece alaturi de un antreu cu caviar!
Salata pe care v-o propun incearca sa aduca putina fantezie in privinta modului de servire a caviarului: ouale de prepelita fierte, reci sunt un "suport" interesant pentru pretioasele oua de somon.
Fierbeti cateva oua de prepelita timp de 4 minute(ca sa fie tari), apoi aruncati apa si spalati-le cu apa rece(se vor decoji foarte usor).
Spalati bine 2 rosii si taiati-le in felii, adaugati patrunjel tocat, felii de avocado, stropiti cu mult suc de lamaie si amestecati bine.
Adaugati frunzele de salata, spalate si scuturate bine de apa, pe care le rupeti si le aruncati peste celelalte legume.
Adaugati somonul fume taiat fasii si maslinele. Amestecati bine.
Asezati salata pe un platou.
Puneti pe fiecare ou de prepelita cate putin caviar rosu (folositi o lingurita ceramica, metalul poate modifica gustul caviarului). Asezati delicat ouale de prepelita "motate" peste salata.
Desfaceti sampania rece si savurati!
Pofta buna!