Ciocolata, vin rosu... ce poate fi mai romantic de atat?
Muschiul de vita in sos de vin rosu cu ciocolata este o reteta pasionala, cu accente "hot", cu arome afrodisiace, cu un finisaj elegant de ciocolata topita, matasoasa...
Valentine's Day e doar un simbol, o celebrare formala a iubirii. Adevarata Valentine's Day nu e atunci cand ii aduci iubitei flori pentru ca asa e la moda, ci atunci cand facem un gest romantic sincer pentru persoana iubita.
Cinele romantice sunt cu atat mai de efect cu cat sunt mai neprogramate (la fel ca si cadourile).
Daca va doriti o reteta afrodisiaca, speciala, rafinata, ceva indraznet si cuceritor, atunci incercati aceasta reteta nonconformista de muschi de vita in sos de vin rosu cu ciocolata.
Sosul de vin rosu este innobilat cu portocala, scortisoara, piper si petale de flori (trandafiri de Damasc, albastrele, galbenele, levantica) care vor crea o aroma deosebita, la fel ca momentul romantic pe care il veti petrece.
Ciocolata neagra, de calitate, topita in aceasta licoare a iubirii va oferi o textura matasoasa si un aspect lucios, satinat, sosului de vin rosu.
Poate e magica aceasta combinatie, deoarece rezultatul final va va vraji cu siguranta...
Ingrediente:
-o bucata de muschi de vita fara pic de grasime
-un pahar de vin rosu sec
-4 cubulete de ciocolata neagra
-coaja de portocala razuita
-un praf de scortisoara
-piper negru proaspat macinat
-petale de flori(trandafiri comestibili sau un amestec de petale)-optional
-ardei iute uscat
-putin usturoi macinat(optional)
-sare
-ulei de masline
-cimbru proaspat
-o frunza de dafin
Spalati muschiul de vita, stergeti-l cu un prosop curat, presarati-l cu sare si piper macinat.
Prajiti friptura de vita in putin ulei de masline (1-2 linguri) cu putin usturoi macinat (nu va temeti, in final nu va mirosi a usturoi, daca il adaugati de la inceput).
Daca bucata de vita e groasa, mentineti cate 7 minute pe fiecare parte, acoperita cu capac.
In final mai intoarceti o data pe prima parte si mai lasati-o asa cca 1-2 minute.
Scoateti friptura pe o folie de aluminiu.
Strangeti folia ca pe un pachet si continuati coacerea vitei in cuptor la 180 de grade cca 10 minute.
Acum ne apucam de sos. Acestea sunt vedetele care vor participa la marele spectacol:
Turnati vinul rosu peste sosul de carne ramas in tigaie. Adaugati coaja de portocala razuita, o foaie de dafin, putin cimbru proaspat, putin ardei iute (optional, numai daca vreti picant), un praf de scortisoara. Zdrobiti cateva boabe de piper (nu prea multe, sa nu iasa prea picant) cu cateva petale de flori si aruncati amestecul in "potiunea magica".
Lasati acest vin sa fiarba la foc mare.
Miroase incredibil! Dupa cca. 4-5 minute, reduceti flacara la minim.
Strecurati vinul aromat.
Acum veti fierbe aceasta licoare la foc mic, pana cand se reduce putin.
Razuiti ciocolata neagra si adaugati-o in sos amestecand mereu.
Gustati si potriviti gustul. Daca vreti mai dulce, adaugati putina miere (eu asa am facut).
In final, sosul este cremos, lucios, fin si legat.
Scoateti friptura de vita din cuptor.
Sosul de carne poate fi adaugat la sosul de vin rosu (optional). Mai fierbeti putin sosul pana scade iar.
Asezati friptura de vita cat e inca fierbinte pe un platou si sectionati-o in felii groase.
Se vede in sectiune ca e facuta mediu (asa cum am dorit).
Adaugati sosul de vin rosu cu ciocolata si serviti.
Servirea: Se aseaza cate 2 felii pe cate o farfurie, se stropesc cu sos din belsug si se presara petale de flori peste ele. Irezistibil!
Just magic!
Pofta buna!