Muschiul de vita in sos de vin rosu cu ciocolata este o reteta pasionala, cu accente "hot", cu arome afrodisiace, cu un finisaj elegant de ciocolata topita, matasoasa...
Valentine's Day e doar un simbol, o celebrare formala a iubirii. Adevarata Valentine's Day nu e atunci cand ii aduci iubitei flori pentru ca asa e la moda, ci atunci cand facem un gest romantic sincer pentru persoana iubita.
Cinele romantice sunt cu atat mai de efect cu cat sunt mai neprogramate (la fel ca si cadourile).
Daca va doriti o reteta afrodisiaca, speciala, rafinata, ceva indraznet si cuceritor, atunci incercati aceasta reteta nonconformista de muschi de vita in sos de vin rosu cu ciocolata.
Sosul de vin rosu este innobilat cu portocala, scortisoara, piper si petale de flori (trandafiri de Damasc, albastrele, galbenele, levantica) care vor crea o aroma deosebita, la fel ca momentul romantic pe care il veti petrece.
Ciocolata neagra, de calitate, topita in aceasta licoare a iubirii va oferi o textura matasoasa si un aspect lucios, satinat, sosului de vin rosu.
Poate e magica aceasta combinatie, deoarece rezultatul final va va vraji cu siguranta...
Ingrediente:
-o bucata de muschi de vita fara pic de grasime
-un pahar de vin rosu sec
-4 cubulete de ciocolata neagra
-coaja de portocala razuita
-un praf de scortisoara
-piper negru proaspat macinat
-petale de flori(trandafiri comestibili sau un amestec de petale)-optional
-ardei iute uscat
-putin usturoi macinat(optional)
-sare
-ulei de masline
-cimbru proaspat
-o frunza de dafin
Prajiti friptura de vita in putin ulei de masline (1-2 linguri) cu putin usturoi macinat (nu va temeti, in final nu va mirosi a usturoi, daca il adaugati de la inceput).
In final, sosul este cremos, lucios, fin si legat.
Sosul de carne poate fi adaugat la sosul de vin rosu (optional). Mai fierbeti putin sosul pana scade iar.
Adaugati sosul de vin rosu cu ciocolata si serviti.